włoska restauracja Kraków centrum

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może dlatego, że używane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i odpowiednie dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również pyszne i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie wyłącznie smakują niesamowicie, jednak także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w Krakowie

Spójrz na kilka poniższych czynników, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E oraz inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są pierwszorzędne, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zużycia z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.